- قیمت پروژکتورقیمت پروژکتور
- پرتاب لنز
- برند
- رزولوشن
- قیمت
- کاربرد
- تکنولوژی ساخت
پرده نمایش پروژکتورپرده نمایش پروژکتورمیکروفونمیکروفون
هیچ محصولی یافت نشد.
با خرید ویدئو پروژکتور 3D خودتان را به یک نمایش هیجان انگیز و رؤیایی دعوت کنید! از سرگرمیهایی که همیشه برای آدم تازگی دارد پخش تصاویر سه بعدی است، آن را با ویدئو پروژکتور سه بعدی تجربه کنید.
افراد زیادی هستند که عاشق تماشای فیلم یا بازیهای ویدئویی به شکلی واقعی هستند. ویدئو پروژکتورهای سه بُعدی (3D) انواعی از پروژکتورها هستند که این امکان را در خانه، محل کار و مراکز آموزشی فراهم میسازند.
به لطف این تکنولوژی میتوانید تصاویری واقعیتر و بسیار جذاب را مشاهده کنید. سینمای سه بُعدی تجربهی ما از تماشای فیلم را تغییر داده است. این ویژگی باعث شده بتوانید در دنیای واقعی یا خیالی مورد علاقهی خود غرق شوید. تا چند سال پیش این تجربه تنها در تئاتر و یا سینما امکانپذیر بود اما ظهور انواع ویدئو پروژکتور سه بعدی (3D Projector) این تجربه را از سالنهای سینما به اتاق نشیمن خانههای ما آورد.
(از صفحهی ویدئو پروژکتور 3LCD نیز دیدن کنید.)
پروژکتورهای سه بعدی از یک فنآوری اختصاصی به همراه عینکهای 3D برای تولید تصاویر واقعی بهره میبرند. اگر قصد خرید ویدئو پروژکتور 3D دارید در ادامهی این مطلب میتوانید دربارهی این پروژکتور اطلاعات بیشتری کسب کنید.
نوآوری در تکنولوژی 3D از مدتها پیش وجود داشته و نمونههای اولیهی ویدئو پروژکتور 3D تقریبا از ابتدای قرن بیستم ارائه شدند. اولین فیلم 3D که در آغاز قرن بیستم در دسترس قرار گرفت شاید با توجه به استانداردهای امروزی به اندازهی کافی خوب نباشد. 3D استریوسکوپی (برجستهبینی) یکی از ابتداییترین تکنولوژیهایی بود که در آن تصاویر در دو صفحهی متفاوت نمایش داده میشدند و بیننده از یک استریوسکوپ برای مشاهدهی این دو تصویر استفاده میکرد تا آنها را سه بعدی و دارای عمق ببیند.
تکنولوژی آناگلیف پیشرفت مهم بعدی بود که برای چند دهه مورد استفاده قرار گرفت و البته محبوبیت آن در چند دههی اخیر بسیار کاهش یافت. در دههی 80 و 90 میلادی تکنولوژی پلاریزه به بازار معرفی شد که به آرامی جای فناوری آناگلیف در سینما و تئاتر را به خود اختصاص داد.
اوایل سال 2000 دستگاههای 3D زیادی مانند تلویزیون و مانیتور به بازار معرفی شدند. با این حال، ویدئو پروژکتور 3D در اواخر دههی 2000 مورد توجه قرار گرفت. این پروژکتورها در درجهی اول از سیگنال ورودی DVI یا VGA استفاده میکردند و وضوح تصویر آنها حداکثر 720 پیکسل بود.
(مدل های متنوع پروژکتور اپسون را در صفحه پروژکتور خانگی از دست ندهید.)
در سال 2010 ویدئو پروژکتور 3D خانگی تولید شد. اکثر این پروژکتورها دارای پورت HDMI هستند که امکان برقراری سیگنال 1080 پیکسلی را فراهم میکند. الجی (LG) و ایسر (Acer) از اولین تولیدکنندگان پروژکتورهای 3D بودند.
قیمت ویدئو پروژکتور 3D در ابتدا بسیار بالا بود و خیلی از مصرفکنندگان قادر به خرید نبودند. در سالهای اخیر عرضه ویدئو پروژکتور 3D مقرونبهصرفه از برندهای پاناسونیک، اپتما و اپسون به بازار عرضه شد و این پروژکتورها به آرامی جای تلویزیون را در خانهها اشغال کردند. از نمونههای جالب توجه آن، میتوان به ویدئو پروژکتور سه بعدی فول اچ دی اشاره کرد.
(از صفحه ویدئو پروژکتور HD غافل نشوید.)
شرکت سونی اولین پروژکتور 4K سه بعدی در اواسط سال 2012 معرفی کرد و پس از آن برندهای دیگر نیز این کار را ادامه دادند.
تکنولوژی 3D با ایجاد توهم عمق کار میکند که باعث میشود تصاویر واقعی به نظر برسند. عینکهای 3D دو نوع تغییر یافته از یک تصویر را ارائه میدهند، یکی برای چشم چپ و دیگری برای چشم راست.
مغز انسان این دو تصویر را به عنوان یک تصویر واحد درک میکند و به این ترتیب تصاویر عمیق و واقعی به نظر میرسند. یک پروژکتور 3D، دادههای سه بُعدی را در یک سطح دو بُعدی مانند دیوار یا صفحه نمایش، نشان میدهد.
نکتهی قابل توجه در مورد پروژکتورهای سه بُعدی این است که تماشاگران میتوانند عمق صحنهها و تصاویر را حس کنند. در مقایسه با ویدئو پروژکتورهای 2D، این عمق منجر به یک تجربهی شبیهسازی میشود که در زندگی واقعی اتفاق میافتد.
این عمق توسط فراکنی همزمان دو تصویر تقریبا یکسان روی صفحه ایجاد میشود. تماشاگر نیاز به یک عینک خاصی دارد که تقارن این دو تصویر را فیلتر کند تا بتوانند هر دو عکس را با هر چشم ببینند.
تنها با استفاده از این عینکها میتوان تصاویر سه بُعدی را به درستی تماشا کرد. گاهی اوقات این عینکها در بستهبندی پروژکتور وجود دارد اما میتوان آنها را به صورت جداگانه نیز تهیه کرد. دو نوع تکنولوژی سه بُعدی معروف در کاربردهای تجاری وجود دارد.
(از صفحهی ویدئو پروژکتور Full HD نیز بازدید کنید.)
تصاویر سه بُعدی اولیه با استفاده از تکنولوژی آناگلیف ایجاد میشدند. این تکنولوژی با عینک قرمز و آبی مورد نیاز برای مشاهدهی تصاویر سه بُعدی شناخته میشود.
در این روش هر تصویر دارای دو لایه است که رنگهای آنها کمی با هم متفاوت است. عینکها به تشخیص این دو لایه کمک میکنند و جلوهای سه بُعدی به تصاویر میدهند. البته یکی از معایب این فناوری در ویدئو پروژکتور تصویر سه بعدی، کیفیت نامرغوب تصاویر بود.
انواع ویدئو پروژکتور 3D مدرن از تکنولوژی پلاریزه استفاده میکنند که در آن برخی از امواج نوری ارائه شده از پروژکتور در یک جهت حرکت میکنند در حالی که برخی دیگر در جهت دیگری نوسان میکنند.
هر شیشه در عینکهای 3D امواجی از نور را تشخیص میدهد که تنها در یک جهت نوسان میکند.
به این معنی که امواج نوری که در جهت A نوسان میکنند توسط شیشهی سمت چپ شناسایی میشوند، در حالی که امواج نوری در جهت B توسط شیشهس سمت راست تشخیص داده میشود. نتیجه این خواهد بود که برای ایجاد یک تصویر 3D، هر کدام از چشمهای بیننده یک تصویر با کمی تفاوت را میبیند.
(از صفحه پرده نمایش پروژکتور نیز بازدید کنید.)
عینکهایی که برای تکنولوژی پلاریزه مورد استفاده قرار میگیرند ممکن است به یکی از روشهای زیر کار کند:
در عینکهای 3D فیلتر نور ممکن است از فیلترهایی استفاده شود که لنزها را قادر میسازد تصاویر مخصوص یک چشم خاص را بردارد. هر دو تغییر در یک تصویر به طور همزمان بر روی صفحه نمایش ویدئو پروژکتور 3D نشان داده میشود تا عینک کار کند.
عینکهای اکتیو شاتر با توجه به اینکه تصویر نمایش داده شده روی صفحه نمایش برای چشم چپ است یا چشم راست، یکی از لنزها را میبندد. بعلاوه ویدئو پروجشکن سه بعدی تصاویر را به طور متناوب نمایش میدهد، یکی برای چشم چپ و بعدی برای چشم راست.
عینکها به طور بیسیم با پروژکتور مرتبط هستند و از باتری استفاده میکنند. ویدئو پروژکتورهای 3D مدرن، به ویژه ویدئو پروژکتور سه بعدی خانگی طراحی شدهاند، دارای عینک اکتیو شاتر هستند.
(در فروشگاه اینترنتی تهران پروژکتور طیف وسیعی از پروژکتورهای کلاسی وجود دارد.)
یکی از عواملی که بر تماشای تصویر سه بُعدی باکیفیت تاثیر میگذارد انتخاب عینکهای 3D است. این مساله به این خاطر است که عینکهای 3D تضمین میکنند فریمهای متناوب (چپ، راست و غیره) در اکوسیستم متوالی سه بعدی توسط چشم صحیح مشاهده شود. امروزه دو نوع عینک سه بعدی برای ویدئو پروژکتور 3D در بازار وجود دارد: عینکهای سه بعدی غیرفعال و عینکهای سه بعدی فعال.
عینکهای سه بعدی غیرفعال عینکهایی هستند که از لنزهای پولاریزه برای فیلتر کردن نور صفحه نمایش استفاده میکنند تا تنها بخشی از تصویر برای هر چشم نمایش داده شود.
مزیت استفاده از این عینک این است که عینکها 3D نسبتا ارزان هستند درحالی که از معایب آن میتوان به کیفیت تصویر کمتر در مقایسه با عینکهای سه بعدی فعال اشاره کرد.
علاوه بر این، نکتهی دیگری که در مورد عینک 3D غیرفعال مطرح است این است که از آنجایی که این عینکها مبتنی بر اصول نوری متفاوتی نسبت به سیستم 3D متوالی فریم مورد استفاده در اکثر پروژکتورهای بازار هستند، استفاده از این عینکها نیاز به خرید یک ماژول پلاریزهی دیگر است که تصاویر نمایش داده شده توسط ویدئو پروجکشن سه بعدی را به تصویر قابل پشتیبانی توسط عینک 3D غیرفعال تبدیل کند. هزینهی مربوط به خرید چنین ماژولی استفاده از عینکهای 3D غیرفعال را برای مصرفکنندگان عادی گران میکند.
(صفحه پروژکتور لیزری را از دست ندهید.)
عینک سه بُعدی فعال، از لنزهایی استفاده میکند که بسته به فریمی که روی ویدئو پروژکتور 3D نمایش داده شده است، به سرعت شفاف و مات میشود.
این لنزها به خاطر وجود یک سنسور IR تعبیه شده در عینک که سیگنالی از پروژکتور یا یک ساطعکنندهی فروسرخ خارجی دریافت میکند، میتوانند تشخیص دهند هر فریم برای کدام چشم در نظر گرفته شده است. با توجه به فنآوری و اجزای مورد استفاده در قیمت عینکهای 3D اکتیو بسیار بالاتر از عینکهای 3D غیرفعال است.
اما از آنجایی که این عینکها برای کار با ویدئو پروژکتورهای 3D طراحی شدهاند دیگر نیازی به خرید ماژول پولاریزه نیست و بنابراین این عینکها به عنوان عینک پیشفرض در بازار موجودند.
فناوری خاصی که توسط ویدئو پروژکتورهای سه بُعدی مورد استفاده قرار میگیرد، تا حد زیادی تعیین کنندهی نوع تصویری است که نمایش داده میشود. این نکتهای است که در خرید ویدئو پروژکتور سه بعدی مناسب باید به آن توجه داشته باشید.
با این حال، این مساله مهمترین عامل برای تعیین کیفیت کلی پروژکتور نیست. شاید بهتر باشد برای انتخاب و خرید ویدئو پروژکتور 3D مناسب به گزینههای مربوط به تکنولوژی آنها دقت کنید.
(محصولات صفحه پروژکتور تجاری/اداری را از دست ندهید.)
این رایجترین فناوری پروژکتورهای سه بُعدی است که نسبتا ارزانتر و باکیفیت است. از مزایای این نوع ویدئو پروژکتور 3D میتوان به کنتراست بالا، کیفیت تصویر مطلوب، کیفیت خوب تصاویر متحرک و عدم کاهش کیفیت تصویر در طول زمان اشاره کرد. البته این پروژکتورها معایبی نیز دارند؛ از جمله: خروجی نور پایین، حساس به نور محیطی و تولید تعداد محدود پیکسل. فروش ویدئو پروژکتور سه بعدی بر این نوع فناوری بسیار بالاتر است.
این تکنولوژی پروژکتورهای سه بُعدی از صفحه نمایش کریستال مایع برای نمایش تصاویر استفاده میکند. از مزایای استفاده از پروژکتور سه بعدی LCD میتوان به نمایش رنگهای بسیار روشن و باکیفیت، قیمت پایینتر و تغییر لنز خوب اشاره کرد. در مقابل این پروژکتور کنتراست پایینتری دارند و به مرور زمان کیفیت تصویر آنها کاهش مییابد. بعلاوه پروژکتورهای LCD معمولا بزرگتر و سنگینتر از پروژکتورهای DLP هستند.
البته تکنولوژیهای دیگری مانند SXRD شرکت سونی و انواع صفحههای LCD مانند کریستال مایع روی سیلیکون نیز وجود دارد. به طور کلی اکثر ویدئو پروژکتورهای 3D موجود در بازار از نوع ال سی دی و دی ال پی هستند.
در سالهای اخیر تکنولوژی 3D بسیار مورد توجه و محبوبیت قرار گرفته است. تقریبا همهی فیلمهای اکشن برای تماشای سه بُعدی فیلمبرداری میشوند یا حداقل چندین صحنهی سه بُعدی دارند.
بینندهها نه تنها در سینماهای سه بُعدی، بلکه در خانههای خود نیز میتوانند از طریق DVD یا اینترنت این فیلمها را تماشا کنند. دستگاههای نمایش سه بُعدی نیز نسبتا ارزانتر شدهاند و به راحتی در دسترس هستند.
اگر چه تا چند سال پیش تماشای 3D محدود به تلویزیون بود، امروزه اکثر پروژکتورهای 1080 پیکسلی نیز که برای سینمای خانگی طراحی شدهاند قابلیت نمایش 3D دارند. تقریبا چندین ویدئو پروژکتور 4K نیز با قابلیت 3D به فروش میرسد که تجربهی تماشای فیلم سینمایی مشابه با سالنهای سینما را فراهم میکند.
این نوآوریها باعث شده تکنولوژی 3D در دسترس همهی افراد قرار گیرد. اکنون همه میتوانند خود را در دنیای سینمایی مورد علاقهی خود غرق کنند و از تماشای آن لذت ببرند. چندین برنامهی تلویزیونی 3D و همینطور بازیهای 3D نیز اخیرا منتشر شده است.
کاهش قیمت پروژکتور سه بعدی و افزایش محتوای سه بعدی آیندهای درخشان را برای پروژکتورهای سه بعدی تضمین میکند. برای مشاهده و خرید ویدئو پروژکتور سه بعدی (3D Projector) میتوانید به فروشگاه اینترنتی تهران پروژکتور سر بزنید و متناسب با نیازهای خود بهترین را انتخاب کنید.