میکروفون کاندنسر

فیلتر ها

فیلتر براساس قیمت:

در حال نمایش 2 نتیجه

میکروفون کندانسر بویا مدل Boya BY-MM1 Pro

میکروفون کندانسر بویا مدل Boya BY-MM1 Pro

2.870.000 تومان
میکروفون کاندنسر بویا مدل BY-PM700 PRO

میکروفون کاندنسر بویا مدل BY-PM700 PRO

8.400.000 تومان

میکروفون کاندنسر (Condenser Mic) یک میکروفون ضروری برای  استودیو است که بنام میکروفون خازنی نیز معروف است. میکروفن کاندنسر بخاطر حساسیت بالایی که دارد یکی از محبوب‌ترین تجهیزات صدابرداران حرفه ای است.

بررسی میکروفون کاندنسر

میکروفون کاندنسر چیست؟

اگر در صدد مجهز کردن استودیوی خانگی خود به یک استودیوی حرفه‌ای هستید، خرید میکروفون کاندنسر را در اولویت قرار دهید. این میکروفون با میزان حساسیت بالا، در ضبط انقدر واقعی عمل می‌کند، رضایت شما را به‌دست می‌آورد.

بطور کلی، یک میکروفون کاندنسر دامنه پاسخ فرکانسی وسیع‌تر نسبت به میکروفون داینامیک دارند. بعبارتی دیگر آن‌ها، اکثر سیگنال‌های ورودی را با سرعت بیشتری دریافت می‌کنند؛ بدین منظور، میکروفون‌های خازنی (به استثنای برخی موارد)، مشابه میکروفون‌هایی که برای استودیو تهیه می‌شوند و برای محیط‌های ساکت‌ مناسب‌ هستند.

میکروفون کاندنسر یا میکروفن خازنی با محدوده‌ی پاسخ فرکانسی سریع و حساسیت بالا، میکروفن مناسبی برای مجهز کردن استودیوها است.

میکروفون خازنی یا میکروفون کاندنسر

ساختار میکروفون خازنی

میکرفون‌ کاندنسر در اصل یک خازن خیلی تخصصی هستند. اما اینکه خازن چیست؟ باید گفت که خازن، یک جزء الکتریکی غیر فعال است که برای ذخیره موقت انرژی در یک میدان الکتریکی طراحی شده است. همانطور که می‌دانید خازن‌ها از مجاورت دو صفحه در کنار یکدیگر تشکیل می‌شوند.

هر چقدر آن‌ صفحات به یکدیگر نزدیک‌تر باشند، ظرفیت خازن بالاتر می‌رود. یعنی توانایی ذخیره بار الکتریکی بیشتری را دارد. در یک میکروفون کاندنسر، یکی از این صفحات از متریال بسیار سبک و معمولا خیلی نازک ساخته شده و نقش دیافراگم میکروفون را ایفا می‌کند.

در اصل عملکرد میکروفون کاندنسر این است که برای تبدیل انرژی آکوستیکی به انرژی الکتریکی، از تغییرات ولتاژی استفاده می‌کند.

(برای خرید بهترین میکروفون‌های کاندنسر به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.)

ساختار میکروفون کاندنسر یک میکروفون خازنی تخصصی

نحوه عملکرد میکروفون کاندنسر

تا اینجا گفتیم که دیافراگم یکی از همان صفحات تشکیل دهنده‌ی خازن است که در اثر برخورد امواج صوتی به ارتعاش در می‌آید و با این عملکرد، فاصله بین دو صفحه را و در واقع، ظرفیت خازن را تغییر می‌دهد.

نوسان حاصل از انرژی صوتی، یک جریان الکتریکی در منبع ورودی ایجاد می‌کند. اما برای اینکه این انرژی قابل استفاده شود به یک مدار فعال نیاز است تا امپدانس بسیار بالای خروجی را به یک امپدانس منعطف تبدیل کند. و به همین خاطر است که برای تأمین جریان این مدار به برق فانتوم 48 ولت نیاز است.

به طور کلی اجزاء تشکیل دهنده‌ی یک میکروفون کاندنسر عبارتند از خازن، ترانسفورماتور تقویت کننده امپدانس و منبع تغذیه.

(بهترین میکروفون USB را در صفحه مورد نظر بیابید.)

بررسی طرز کار میکروفون کاندنسر

میکروفن کاندنسر ارزان

خازن میکروفن کاندنسر، از یک غشای نازک در مجاورت یک صفحه فلزی جامد تشکیل شده است. این غشاء نازک دیافراگم است و همانطور که از نامش مشخص است، باید دارای رسانه الکترونیکی، هر چقدر نازک، روی سطح خود باشد.

متداول‌تری ماده‌ای که در ساخت میکروفن کندانسر استفاده می‌شود، مایلار طلا اندود است، ولی در مدل‌های قدیمی‌تر از یک ورق فلزی رسانای بسیار نازک استفاده می‌شد.

با اصابت امواج صوتی به دیافراگم میکروفون کاندنسر، فاصله بین دو صفحه خازن تغییر کرده و صدا به سیگنال الکتریکی تبدیل می‌شود.

(برای خرید میکروفون استودیویی به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.)

ساختار میکروفن خازنی

طرز کار میکروفون خازنی

سیگنال تولید شده از کپسول میکروفن کاندنسر بسیار شکننده است و نمی‌توان آن را به سایر قطعات هدایت کرد. اگرچه که ولتاژ خروجی کپسول کاندنسر بالا است، اما تقریبا هیچ جریانی تولید نمی‌کند و انرژی بسیار کمی در خازن کوچک ذخیره می‌کند.

در میکروفون کاندنسر چیزی بنام مبدل امپدانس (امپدانس به مقاومتی که یک عنصر یا مدار هنگام جریان متناوب از خود نشان می‌دهد گفته می‌شود. که با واحد اهم اندازه گیری می‌شود)، وجود دارد که بعنوان مدار بافر، بین کپسول و غشاء خروجی قرار می‌گیرد.

مبدل امپدانس با در دسترس قرار دادن جریان سیگنال بیشتر، سیگنال را تقویت می‌کند. به همین خاطر است که میکروفون‌ کاندنسر به برق نیاز دارند.

(برای آشنایی با میکروفون بی سیم صفحه مورد نظر را از دست ندهید.)

میکروفون کاندنسر چیست؟

کیفیت صدای برتر با میکروفون کاندنسر

میکروفن کاندنسر به دلیل جرم بسیار کمی که دارد، دیافراگم آن می‌تواند امواج صوتی را با دقت بیشتری نسبت به میکروفون دینامیک (بخاطر کویل نسبتا سنگین) ارائه دهند.

به همین خاطر است که میکروفون‌های کاندنسر کیفیت صدای عالی دارند. از بین همه میکروفون‌ها، میکروفون کاندنسر وسیع‌ترین پاسخ فرکانسی و بهترین پاسخ ترنزینت (گذرا) را دارند. (گذرگاه یا همان ترنزینت‌ها شبیه صداهای انفجاری سریع انرژی بالا هستند، مثل اتک یک کیک درام و یا اوج صدای گیتار آکوستیک).

میکروفون‌ کاندنسر، معمولا حساسیت بسیار بالاتر (یعنی خروجی) و نویز کمتری نسبت به میکروفون‌های پویا دارند.

(بهترین میکروفون داینامیک را در این صفحه بیابید.)

میکروفون کاندنسر و کیفیت صدا

انواع میکروفن کاندنسر

میکروفن کاندنسر بر اساس سایز کپسول به سه دسته‌ی: دیافراگم بزرگ، دیافراگم کوچک و دیافراگم متوسط و میکروفون کاندنسر الکترت تقسیم می‌شوند.

جرم کم دیافراگم به میکروفون کاندنسر اجازه می‌دهد تا با انرژی امواج صوتی که در منبع ورودی ذخیره شده‌اند با دقت بیشتری نسبت به سیم پیچ متحرک سنگین متصل به یک میکروفون دینامیک ارتعاش داشته باشد.

به همین خاطر، میکروفون‌های خازنی، صرف نظر از اندازه، به ارائه کیفیت صدای برتر، وسیع‌ترین پاسخ فرکانسی و بهترین توانایی برای باز تولید دقیق ترنزینت‌ها معروف هستند.

میکروفون کاندنسر یکی از قدمت‌دارترین میکروفون‌های دنیا است و بخاطر پاسخ‌دهی گسترده و ترنزینت سریع، معروف است.

(برای آشنایی با بهترین میکروفون های بویا به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.)

میکروفن کاندنسر قدمتدارترین میکروفون دنیا

میکروفون کاندنسر با دیافراگم بزرگ

دیافراگم بزرگ به اندازه کپسول اشاره دارد. میکروفن کاندنسر دیافراگم بزرگ، برای ضبط هر نوع صدایی از آواز گرفته تا انواع سازها مناسب است. این میکروفون با الگوی قطبی متفاوت، همه کاره‌ترین میکروفون دنیا است.

(در این صفحه با بهترین میکروفون های سارامونیک آشنا شوید.)

مزایای دیافراگم بزرگ در میکروفون کاندنسر

میکروفن کاندنسر با دیافراگم کوچک

دیافراگم کوچک از نظر میزان سرعت پاسخگویی این میکروفون خیلی توانا است. خیلی از مهندسین صدا این میکروفون‌های قلمی شکل را در بالای درام نصب می‌کنند، تا صدا با جزئیات کامل ارائه شود.

(در این صفحه بهترین میکروفون های بی سیم لیست شده‌اند.)

مزایای دیافراگم کوچک در میکروفون کاندنسر

میکروفون کاندنسر با دیافراگم متوسط

میکروفون کاندنسر با دیافراگم متوسط، در واقعی ترکیبی از دو میکروفون بالا است. باسخگویی سریع و تولید صداها با جزئیات بالا، از ویژگی‌های بارز میکروفن کاندنسر با دیافراگم متوسط است.

(با 18 مدل از بهترین میکروفون یقه ای در این صفحه آشنا شوید.)

طرز کار میکروفون کاندنسر با دیافراگم متوسط

میکروفون کاندنسر الکترت (الکتریکی)

همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، یک کپسول کاندنسر باید با یک ولتاژ مشخصی شارژ یا قطبی شود، تا دیافراگم تغییر ظرفیت ایجاد شده با ریتم امواج صوتی را احساس کند. برای اینکه میکروفون به بهترین حساسیت دست یابد، این ولتاژ پلاریزاسیون باید خیلی بالا باشد (معمولا 48 ولت یا بیشتر).

یکی از روش‌ها پلاریزاسیون میکروفون الکترت کاندنسر، اعمال بار الکتریکی دائمی در کپسول با استفاده از فیلم الکترت است. فیلم الکترت یک آهنربای الکترواستاتیک است که نیازی به تغذیه ولتاژ بالا ندارد.

(بهترین میکروفون برای یوتیوب را در این صفحه بیابید.)

طرز کار میکروفون الکتریکی کاندنسر

میکروفن خازنی الکتریکی

درست مانند یک میکروفون کندانسر که مجهز به کپسولی پلاریزه شده با مقاومت ساده است. یک میکروفون کاندنسر الکتریکی، می‌تواند یک دیافراگم بزرگ یا کوچک داشته باشد. این میکروفون‌های کاندنسر به همین خاطر نیازی به انرژی 48 ولت ندارند.

دیافراگم تنها قسمت متحرک در ناحیه‌ی سر میکروفون کاندنسر است، یک دیافراگم معمولا متشکل از یک لایه نازک پلاستیکی و کشسان است که پوششی فلزی دارد. بین این دو صفحه خازن ماده دی الکتریک یا همان خلا است.

(در این متن لیستی از بهترین میکروفون برای تولید محتوا برایتان آماده کرده‌ایم.)

عملکرد میکروفن الکتریکی کاندنسر

کاربرد میکروفون کاندنسر

الکترودها، صفحاتی که قادر به نگهداری بار الکتریکی هستند، خازن را می‌سازند. همانطور که گفته شد، انرژی صوتی دیافراگم را مرتعش می‌کند و باعث تغییر ظرفیت خازن و در نتیجه تغییر ولتاژ و ایجاد سیگنال می‌شود.

ظرفیت خازن به فاصله دو صفحه بر می‌گردد، با تغییر فاصله این دو صفحه، ولتاژ بیشتری تولید می‌شود. بطور کلی از میکروفن‌ کاندنسر با دیافراگم بزرگ، برای ضبط آواز، گیتار آکوستیک و پیانو استفاده می‌شود.

میکروفن‌ کندانسر با دیافراگم کوچک معمولا برای سازها استفاده می‌شوند : کلوز میکینگ یک ساز آکوستیک، برای درام‌ها و مربوط به صداهای بلند بوق و اینجور موارد.

اما در کل هیچ قانونی وجود ندارد که بگوید حتما باید میکروفن کاندنسر دیافراگم کوچک را نمی‌توان برای آواز و یک میکروفن کاندنسر دیافراگم بزرگ را نمی‌توان برای Overhead drum استفاده کرد.

(برای آشنایی با بهترین میکروفون برای پادکست به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.)

کارکرد اختصاصی انواع میکروفون کاندنسر

الگوی پیکاپ در میکروفون کاندنسر

الگوی قطبی به فضای سه بعدی اطراف کپسول میکروفون گفته می‌شود که در آن ناحیه، کپسول بیشترین حساسیت را به صدا دارد. رایج‌ترین الگوی قطبی میکروفون که توسط هر میکروفون استفاده می‌شود الگوی قطبی کاردیوئید است.

اکثرا میکروفون کاندنسر با الگوی قطبی کاردیوئید ارائه می‌شود. واژه کاردیوئید از کلمه یونانی قلب گرفته شده است. از آنجاییکه در درجه اول پیکاپ صدا، در نمودار دو بعدی، شبیه به قلب است، به این نام معرفی می‌شود.

(برای خرید بهترین پروژکتور سه بعدی صفحه مورد نظر را از دست ندهید.)

عملکرد میکروفون کاندنسر با انواع الگوی پیکاپ

انواع میکروفن کاندنسر بر اساس الگوی قطبی

کاردیوئید

میکروفون‌های کاردیوئید در درجه‌ی اول روی یک منبع حساس هستند، و صداهای اطراف و پشت میکروفون را رد می‌کنند.

میکروفون خازنی با الگوی قطبی کاردیوئید

هایپر کاردیوئید

میکروفون‌های هایپرکاردیوئید جهت‌داری بیشتری نسبت به میکروفون‌های کاردیوئید هستند. این مدل میکروفون نسبت به سیگنال‌های کناره‌های الگو پیکاپ حساسیت کمتری دارند، حتی اگر مقدار کمی صدا را از عقب دریافت کنند.

میکروفون کاندنسر با الگوی قطبی هایپر کاردیوئید

سوپر کاردیوئید

میکروفون‌های سوپرکاردیوئید نسبت به میکروفون‌های هایپر کاردیوئید جهت‌گیری کمتری دارند، اما این مزیت را دارند که در الگوی پیکاپ، لوب عقبی کوچکتری ارائه می‌دهند.

میکروفون خازنی با الگوی قطبی سوپر کاردیوئید

 همه سویه

میکروفون‌ با الگوی پیکاپ همه جهته صدا را بطور یکنواخت از تمام جهات دریافت می‌کند.

 میکروفون کاندنسر با الگوی قطبی همه سویه

دو جهته

میکروفون‌ با الگوی قطبی دو سویه که بنام شکل هشت (Figure 8) نیز معروف هستند، صدا را از هم از جلو و هم از پشت میکروفون دریافت می‌کنند.

(برای خرید میکروفون هدست به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.)

میکروفون خازنی با الگوی قطبی دو جهته

بهترین میکروفون کاندنسر

میکروفون کاندنسر از قدیمی‌ترین عضو خانواده‌ی میکروفون‌ها است و کیفیت خوبی در ضبط صدا دارد؛ مخصوصا ضبط صدا در پادکست با میکروفون کاندنسر عالی است. اما از آنجاییکه کمی گرانقیمت هستند، اکثرا میکروفون‌های دیگر را جایگزین می‌کنند.

ضبط صدا در پادکست تخصص میکروفون کاندنسر

میکروفون کاندنسر یو اس بی

میکروفون کاندنسر USB بخاطر نصب و راه اندازی آسان، خیلی پرطرفدار است. اگر میکروفن کندانسر یو اس بی چندین الگوی پیکاپ را پوشش دهد و امکان مانیتورینگ صوتی فراهم باشد، انتخاب هوشمندانه‌ای است. برای نمونه میکروفن کاندنسر Boya BY-mm1 Pro در نوع خود یکی از بهترین‌ها است.

Condenser usb Mic

میکروفون کاندنسر se electronics X1a

شرکت معروف sE electronics اینبار هم با رونمایی از میکروفون کاندنسر X1 A طرفدارانش را شگفت زده کرد. این میکروفن با متریال باکیفیت و ویژگی‌های فنی پیشرفته شما را در ضبط صدای کریستالی یاری می‌کند. بدنه‌ی مستحکم و قابلیت عالی برای جلوگیری از تداخل مغناطیسی این میکروفن را متمایز کرده است.

(برای آشنایی با بهترین میکروفون یقه ای به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.)

 se electronics X1a Microphone

میکروفون کاندنسر رود Rode

و اما حالا میکروفن استرالیایی rode که یکی از پرطرفدارترین محصولات استودیویی است. الگوی قطبی کاردیوئید در کنار حساسیت بالای بالقوه‌ی سیستم کاندنسر، میکروفون کاندنسر رود را به یک گزینه‌ی قدرتمند تبدیل کرده است. برای نمونه میکروفون Rode NT1-A با ظاهری زیبا و ویژگی‌های فنی پیشرفته، برای افرادیکه به دنبال ضبط حرفه‌ای صدا هستند، پیشنهاد می‌شود.

از آنجاییکه ساخت میکروفن خازنی کمی پیچیده است و نیاز به متریال مرغوبی دارد، ممکن است که قیمت میکروفون کاندنسر نسبت به سایر محصولات گران‌تر بنظر آید، اما در عوض ماندگاری بالا و کیفیت بی‌نظیری دارند.

میکروفون خازنی رود Rode

منبع مطلب

برای پنهان کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک کنید
مقایسه